Uluslararası Para Fonu, Yapay zekanın küresel ekonomi üzerinde yapacağı etkileri kaleme alan bir rapor yayımladı.Rapora göre,küresel istihdamın neredeyse yüzde 40'ı yapay zekaya maruz kalıyor.işlerin yerini yapay zekanın alacağı öngörülüyor,yapay zekanın,teknolojinin de hızla değişimi ile birlikte insan işgücünü azaltacağı ve bazı meslek kollarınında kaybolacağı ileri sürülüyor.

Raporda, Geçmişte otomasyon ve bilgi teknolojileri rutin görevleri etkileme eğilimindeyken, yapay zekayı diğerlerinden ayıran şeylerden biri de yüksek vasıflı işleri etkileme yeteneği ve gelişmekte olan piyasa ve gelişmekte olan ekonomilerle karşılaştırıldığında yapay zekadan kaynaklanan daha büyük risklerle karşı karşıya kalacağı ve aynı zamanda faydalarından yararlanmak için daha fazla fırsatla karşı karşıya olduğugörüşü dile getiriliyor.

İnsanlığa Fayda Sağlayacağından Emin Olmalıyız. 

Yapay zeka uygulamaları, halihazırda insanlar tarafından gerçekleştirilen ve işgücü talebini düşürerek ücretlerin düşmesine ve işe alımların azalmasına yol açabilecek temel görevleri yerine getirebilir. En uç durumlarda bu işlerden bazıları ortadan kaybolabilir. Düşük gelirli ülkeler, yapay zekanın faydalarından yararlanacak altyapıya veya vasıflı iş gücüne sahip değil; bu da teknolojinin zamanla ülkeler arasındaki eşitsizliği daha da kötüleştirme riskini artırıyor.

Yapay Zeka Ekonomiyi Dönüştürecek. 
Rapora göre,Yapay zeka dünya çapındaki işlerin neredeyse yüzde 40'ını etkileyecek, bazılarının yerini alacak ve diğerlerini tamamlayacak.Yapay zekanın hızla ilerleyişi  hem heyecan hem de alarma neden oluyor. Potansiyelinden yararlanmak için politikalar arasında dikkatli bir dengeye ihtiyacın olduğu,üretkenliği artırabilecek, küresel büyümeyi artırabilecek ve dünya çapında gelirleri artırabilecek bir teknolojik devrimin eşiğinde olduğu  düşüncesi savunuluyor.