“Doğal Afetlere Dayanıklı Bilişim Ekosistemi" ana temasıyla düzenlenen 40. Ulusal Bilişim Kurultayı’nda; yurt içinden ve yurt dışından uzman konuklar, Cumhurbaşkanlığı, Bağlı Kuruluşlar, Bakanlıklar, Yerel Yönetimler, Üniversite Akademi, Özel Sektör, STK Temsilcileri, Bilim İnsanları, Bilişim Profesyonelleri yer alacak.
TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe ev sahipliğinde gerçekleşecek ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan’ın, T.C. MEB Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Celile Eren Ökten’in açılış konuşmalarını yapılmasını beklendiği Kurultay iki gün sürecek.
TBD Bilişimde, Türkiye’yi Dünyada Bir Adım Daha Öne Taşımayı Hedefliyor
“TBD olarak, 40. Ulusal Bilişim Kurultayı ile Türkiye’yi bilişimde dünyada bir adım öne taşımayı hedefliyoruz” diyen TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe,
“Doğal Afetler ana temasıyla düzenlediğimiz Kurultay’da, Yapay Zeka, Sağlık Bilişimi, Oyun Teknolojileri, TOGG başta olmak üzere Akıllı Teknolojiler, Bilişimde Kadınlar, Oyun Dünyasında Girişimcilik, Teknoloji Bağımlılığı, Engelsiz Bilişim, Okul Öncesi Çocuklarda Teknoloji Kullanımı gibi bir çok konuyu masaya yatıracağız. Ulusal Bilişim Kurultayı; içeriği, katılımcıları, konuları, teması, uluslararası dünyada saygınlığı ile Türkiye’nin bilişimde en büyük ve kapsamlı etkinliği olmaya devam ediyor. Kamu ve özel sektörün ülkemizde bilişim ekosistemini oluşturmak için bir araya geleceği bu büyük etkinliğe, tüm kurumları ve vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Konusunda dünyada ve ülkemizde öne çıkan bilişim profesyonelleri ile ülkemizde bilişimde fark yaratmaya ve öncü olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
40. Ulusal Bilişim Kurultayı’na 2 bin 500’ün üzerinde bilişim profesyoneli katılacak
Kamu ve özel sektörün yönetici ve çalışanları, sanayici ve iş insanları, akademisyenler, girişimciler, öğrenciler ve teknolojiyi yoğun kullananlardan oluşan 2 bin 500 kişinin katılımının beklendiği 40. Ulusal Bilişim Kurultayı’nda; Dijital Türkiye Endeksi açıklanacak. Kurultay’da ayrıca çok uzun yıllar sonra düzenlenecek “Bilişim Şurası”nın ve 25 bin üzerinde bilişim sözcüğünü Türkçeye kazandıran TBD Bilişim Sözlüğü tanıtımı yapılacak.
Kurultay oturumları; Doğal Afetlere Dayanıklı Haberleşme Altyapısı, Akıllı Teknolojiler ve Uygulamaları, 13. TBD Genç Bilişimciler Kurultayı, Geleceğe Yön Veren Politika ve Stratejiler, Siber Güvenlik, Teknolojide Kadın, Tekno Girişimcilik Ekosistemi, İnsan ve Teknoloji, Engelsiz Bilişim, Yeşil Dönüşüm ve Yeşil Teknolojiler, Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Rolü, Nitelikli İnsan Kaynağı, Dijital Ekonomi, Açık Kaynak Kodlu Yazılım Ekosistemi ve Kamuda Kullanımı, Dijital Türkiye Endeksi 2023 olarak gerçekleşecek.
TBD / TÜBİSAD Yaşam Boyu Hizmet Ödülü’nün verileceği Kurultay’da 6. TBD / Prof. Dr. Aydın Köksal Bilim Ödülleri, TBD 25. Bilimkurgu Öykü Yarışması Ödülleri, Bilişim Hizmet Ödülleri de takdim edilecek.
Kaynak: HABER MERKEZİ