Serdar Yıldız yaptığı açıklamada şunları söyledi;


“16 Kasım tarihinde Malatya il başkanlığı görevine atandık. Göreve geldiğimizde ilk yaptığımız iş Malatya’yı en ücra köşelerine kadar temsil edecek bir yönetim kurulu oluşturmak oldu. Yönetim kurulunu oluştururken de Malatya’nın bütün dinamiklerini göz önünde bulundurduk. Toplumsal meselelere hitap edebilecek teknik kadrolar, aidiyetler, bütün kurumların temsili noktasında dikkat ettik. Maalesef Malatya ile ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Depremden sonra ben de Malatya’yı terk etmek istiyordum. Ama bunu bir borç olarak görüp İl Başkanlığını üslendim. Malatya 6 Şubat depreminden önce maalesef bir pandemi süreci yaşamıştı. Pandemiden sonra da çok ağır bir deprem süreci yaşadık. Bu süreçte 20 yıldır Malatyalıların kendine sahip çıktığı AK Parti iktidarının atadığı bürokratlar, belediye başkanları, bütün kurumlarıyla Malatya’ya ihanet ettiler. Malatya’ya yapılan bu ihaneti içime sindiremediğim için il başkanlığı görevini üslendim. Malatya’nın sokaklarında gezerken vicdanım sızlıyor. Çünkü Malatya bunları hak etmedi. Hem sosyal konuda, hem bina yıkım konusunda, hem TOKİ’nin yapılış konusunda, ticaret konusunda ve her alanda 6 büyük il içeresinde depremin imkânlarından en az yararlanan il Malatya oldu. Malatya’da gece sokak lambaları kapatılıyor. Bir erkek olarak gece Malatya sokaklarında yürümeye korkuyorsun. Bunun mantığı nedir anlayamadım. Gecenin bir yarısında kadınlarımızın genç kızlarımızın o sokakta nasıl yürüyeceğini bilemiyorum.”


Yerel Çalışmalara Ağırlık Vereceğiz


Yıldız, siyasete farklı bir bakış açısı getireceklerini söyleyerek, açıklamasını;

“Biz bu süreci yerel politikalarla yürüteceğiz. Genel politikalarda da zaten genel başkanımızın yürütmüş olduğu hür ve müstakil bir siyaset anlayışını burada temsil ve devam ettireceğiz. Bizim ağırlığımız yerel olacak. Malatya’nın bütün sorununu en ücra köşesinden, teze caminin merkezinden ta Darende’nin, Doğanşehir’in, Pütürge’nin en uç mahallesindeki insanımızın da sorununu dile getireceğiz. Malatya’daki 20 yılı geçen iktidarda şöyle bir hava var. Nasıl olsa vatandaş seçimde bize oy verir. Biz Hizmet etmesek de Tayyip Erdoğan’ın siyasi güdücünden dolayı vatandaş bize oy veriyor. Belediye Başkanı, Milletvekilleri, İl Başkanlığı kimse toplumun derdini dinlemiyor. Köylü siyasileri görmek istemiyoruz diye isyan ediyor. Biz İYİ Parti olarak sizlere hizmet etmek için buradayız. Doğanşehir, Polat Mahallesinde taş üstüne taş konmamış. Deprem geçeli 9 ay olmuş. Teze cami civarı halen enkaz halinde. Yıkım firmaları devletten parasını almış. Binayı yıkmış, binanın demirini almış, Valiliğin verdiği parayı almış molozunu orada bırakıp gitmiş. Bu işleri kontrol eden kimse yok mu? Bu anlamda yaklaşan seçimler nedeniyle hem yönetim kurulumu oluştururken, hem de 13 ilçe ve merkezde topluma hitap edebilecek, toplumun kabullenebilir belediye başkan adayları çalışmalarımı yaptım. Bunun yüzde 70’ini tamamladık. Birkaç ilçemizde görüşmelerimiz devam ediyor. İnanıyorum ki bu adaylarla Malatya’nın bu kaderini yıkacağız” şeklinde sürdürdü.


Malatya İçin Bir Araya Gelip Çalışalım


Yıldız, açıklamasının son bölümünde ise;

“Benim kavgam Malatya. Bu yola Malatya için çıktım. Malatya’ya olan borcum için çıktım. Ak parti İl Başkanlığından başlayacağım. CHP, MHP, Vatanla, Bayrakla problemi olmayan bütün parti il başkanlarımızı, Belediye Başkanlarımızı ziyaret edeceğim. Bu ziyaretin amacı Malatya için bir araya gelelim. Malatya için bir araya gelip çalışalım. Malatya’nın sorunlarını çözelim. 270 bine yakın vatandaşımız Malatya’yı tek etmiş. Zaten Malatya kendi içinde yalnız bir şehirdi. Bu depremden sonra iyice yalnızlaşıp iş imkânı bulan bütün vatandaşlarımız tek tek gidiyor. Üniversite hastanemizde bu gün kalp cerrahı bulunmayacak noktaya geldi. Kalp krizi geçirsek ameliyat yapacak doktorumuz kalmamış. Halen sanki Malatya’nın hiçbir problemi yok gibi hava var. Bunun da anlamanın imkânı yok. OSB bu gün yüzde 40 kapasite ile çalışıyor. OSB kocaman bir çöplüğe dönmüş. Eğitim seviyesi düşmüş. 40-50 kişilik sınıflar var. Bunlardan başarı bekliyoruz. Patası olan özel kolejlere göndermiş, Anadolu çocuğu 70 kişilik sınıflarda eğitim almaya çalışıyor. Tarım hayvancılıkta sınıfta kalmışız. Malatya’da nereyi tutsan, hangi dalı tutsan elinde kalıyor. Vicdanım bunu kaldırmıyor. Malatya’da kapı kapı gezip herkese bu konuları anlatacağım” şeklinde konuştu.