Deprem sonrası Malatya'nın sağlık altyapısının güçlü olduğunu belirten Berk, hastanelerin hafif hasarlı olarak ayakta kaldığını ve sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam ettiğini vurguladı. Ayrıca, yaralıların uzun dönem tedavileri için gerekli olan rehabilitasyon, ameliyatlar ve diğer hizmetlerin sağlandığını söyledi.
Sağlık hizmetlerinin sürdürülebilmesi için çeşitli desteklerin olduğunu ifade eden Berk, vatandaşlarda panik ve korku oluştuğunu, ancak sağlık personelinin de desteğiyle herhangi bir sağlık sorununun enkaz nedeniyle yaşanmadığını belirtti.
Doç. Dr. Erhan Berk, deprem sonrası Pütürge Devlet Hastanesi'nde yapılan zemin etüdü ve performans analizi çalışmalarını sürdürdüklerini, 112 istasyonlarının aktif olarak hizmet verdiğini ve aile sağlığı hizmetlerinin konteynerler aracılığıyla devam ettiğini açıkladı.
Çeşitli kurumların desteğiyle acil problemlerin çözüldüğünü ve yaralıların nakillerinin sağlandığını belirten Berk, toplum sağlığı hizmetleri, bebek ve annelerin takibi, aşılama hizmetleri gibi alanlarda da çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Suyun kalitesi konusunda da açıklamalarda bulunan Berk, Malatya'daki su kaynaklarının denetlendiğini ve mikrobiyolojik olarak sorun olmadığını belirtti. Ayrıca, suyun bulanıklığına dikkat çekerek, su depolarının düzenli olarak temizlenmesi gerektiğini vurguladı.
Doç. Dr. Erhan Berk, Malatya'da yıkım işlemlerinin çevre sağlığına etkilerini de ele alarak, yerinde ayrıştırma yerine depolama alanlarında ayrıştırmanın tercih edilmesi gerektiğini söyledi.